Afaceri, Tehnologie

Software gratuit pentru instalarea driverelor pe un computer sau laptop

Driverele sunt responsabile de funcționarea dispozitivelor fizice, cum ar fi cipul audio, placa video, controlerul de hard disk și dispozitivele USB, rețelele Ethernet și Wi-Fi, imprimantele etc. Dacă nu există niciun driver, atunci dispozitivul pur și simplu nu lucreaza iar sistemul nu il vede.

Cel mai recent driver îmbunătățește stabilitatea dispozitivului și, prin urmare, întregul sistem. De asemenea, reduce conflictul cu alte dispozitive.

În mod implicit, sunt utilizate driverele încorporate in Windows. Driverul încorporat permite dispozitivului să înceapă cu parametrii standard și care nu sunt actualizați. Pentru majoritatea dispozitivelor, există drivere de la producător, de exemplu de la Intel. Driverele de la producător sunt actualizate și au adesea setări avansate.

De obicei, pentru a instala un nou driver sau pentru a actualiza unul existent, aveți nevoie să:

 • vizitați site-ul producătorului
 • specificați modelul dispozitivului, versiunea și versiunea de Windows
 • descărcați și instalați driverul.

Programul DriverHub

În loc de instalare manuală, puteți utiliza un program special pentru a căuta automat driverele. Programul scanează sistemul și verifică componentele acestuia. Fiecare dispozitiv are un ID și un model de producător unic. Apoi, verificați versiunea instalată a driverului cu informații despre ultimele actualizări din baza de date. Pe baza informațiilor primite, se descarcă driverele cele mai potrivite.

De obicei, programele care cauta automat driverele, pentru a functiona, cer licenta premium. Acest articol se concentrează pe programul complet gratuit DriverHub.

DriverHub are toate funcțiile necesare inerente pentru drivere care:

 • caută automat driverele care lipsesc sau sunt învechite din computer/ laptop.
 • descarcă software-ul necesar.
 • instalează driverele in computer în modul automat.
 • are abilitatea de a anula (reveni la versiunea anterioară) instalarea / actualizarea driverului.

Interfața programului este destul de simplă, pentru a începe, apăsați butonul mare “Find now”.

În doar 10-20 de secunde, programul va afișa driverele găsite, cu un singur clic al butonului le puteți instala pe toate.

Acum intrăm în fiecare dispozitiv și comparăm informațiile despre driverul curent din dreapta și despre “candidatul” pentru instalarea din stânga. Este important să se ia în considerare următoarele aspecte:

 • este recomandat sa se ia driverul de la producătorul actual și acesta să fie cel mai nou
 • nu este recomandat să schimbați driverul de la dezvoltator cu un altul
 • este bine dacă data de lansare a driverului este mai nouă, dar programul poate fi greșit și poate sugera un driver mai vechi.

Setări și restaurare

În setările DriverHub veți găsi aceeași cale către dosarul în care sunt salvate driverele noi. Acordați atenție căsuței ” Check system devices “.

În orice caz, în cazul în care dispozitivele încetează să funcționeze sau ceva nu merge bine, puteți reveni la secțiunea “Restore” a programului și puteți să returnați toate driverele sau oricare dintre acestea în starea inițială. În plus față de această caracteristică, vă recomandăm să creați mai întâi un punct de restaurare a sistemului.

Beneficii DriverHub

DriverHub are următoarele caracteristici avantajoase:

 • Instalarea și utilizarea programului nu necesită investiții monetare, nu există restricții privind durata de funcționare sau numărul de drivere instalate.
 • Instalari de software securizate garantate (driverele oferite pentru descărcare sunt scanate pentru viruși).
 • Abilitatea de a rula pe orice computere (chiar si cele slabe) cu Windows.
 • Abilitatea de a instala și rula programul din medii amovibile (unități flash, discuri etc.). Singura cerință este accesul la Internet.

Lasă un răspuns